A Mesemustra a mai napon új szerzővel bővült. 

S hogy ne csupán történetet olvashassatok Nógrádi Gábortól, – mert ő az igen, igen! – lássunk itt egy kis összeállítást az egyik legnagyobb tisztelője és olvasója Marika blogján szereplő könyvajánlókból, illetve a MAGYIK könyvajánlóiból. 

“Elhatároztam, hogy sorban elolvasom az összes könyvet, amit a magyar kiadókban kaptam.
Nógrádi Gábor Gyerünk haza! című regényében sziporkázik az író. Igazi magyar komédia ez a könyv, talán még burleszknek is nevezném néhol. El tudnám képzelni filmként is. Azért írom, hogy ízig-vérig magyar, mert annyi svéd meg angol ifjúsági regényt
olvastam az utóbbi években, hogy akaratlanul is ezekkel hasonlítom össze.
A könyvben két angol gyereket, Esztert és Robertet, akiknek az édesanyja magyar, egy kis nyírségi faluba küldenek a szülők vakációra egy hónapra, miközben ők az olasz tengerparton nyaralnak. Na persze csak addig, amíg a gyerekek meg nem szöknek a számukra idegen környzetből.”
“Álmodozni csodálatos dolog. Annál csak egyetlen jobb dolog van. Tenni valamit az álmainkért, hogy megvalósuljanak.”
Kitűnő reklámszöveg vállalkozóknak. Sajnos, nem én találtam ki. Ezekkel a szavakkal ér véget Nógrádi Gábor: Az öcsém zseni című ifjúsági regénye, ami a Tom és Geri sorozat második része.Az első részben, A bátyám zseniben, van egy svéd mondat. Ennek kapcsán ismerkedtem meg az íróval.

Igazi önfeledt szórakozást ígér Nógrádi Gábor legújabb könyve, a Papa, ne már! A könyv a nagypapa-unoka kapcsolatról szól.
”Samu szereti a Papát. Szereti, ha háromszáz kilóméterre van tőle, de megőrül, ha csak három méterre.” – olvasom a könyv hátoldalán. A Papa miután megözvegyül, felköltözik Pestre a lányához. Emiatt aztán Samunak össze kell költözni a kishúgával, Bibivel. De ez még nem minden. Samunak ettől fogva nincs egy nyugodt perce sem, mert a Papa mindenütt ott van, mindenbe beleszól.

Tovább>>>

Valódi karácsonyi történetNógrádi Gábor Nézz rám,mami! című műve. Az író honlapján a következő leírás olvasható a könyvről:
”Kriszti nagymamája egy kis somogyi tanyán él, a legközelebbi falutól is távol. Se telefon, se folyóvíz, se központi fűtés, csak szigorúság, munka és állatok. Kriszti nem szeret ott lenni. De karácsonykor kötelező. Mindegy. Egy-két napot ki kell bírnia, amíg a szülei meg nem érkeznek.Éjszaka azonban rettenetes hóvihar kerekedik, és a nagymama váratlanul beteg lesz. A mentőcsapatok elindulnak, de vajon időben odaérnek-e? És ki az a fekete ruhás ember, aki nagy kalapjában megjelenik? Tud-e segíteni Krisztinek legkedvesebb unokatestvére, Ádám, vagy az oroszlánmancsú, majomfejű kavinok? Vajon a szeretet egy elkényeztetett városi lányból is hőst csinálhat?Nógrádi Gábor többi művéhez hasonlóan a Nézz rám, mami! valódi családi regény, amelyet egyaránt szívesen olvas majd felnőtt és gyerek, mert a humor és izgalom ebben a történetben is mély emberi érzelmekkel párosul.”

Tovább>>>

A Gráci Magyar Gyermek és Ifjúsági Könyvgyűjtemény ajánlói:

Papa, ne már!

Emlékeztek még Adrian Mole-ra? És a titkos naplójára? Én még jól emlékszem, s ha nem is tudnám szó szerint idézni, de bizony megvannak belőle részek a fejemben.
És ha azt mondom, hogy Nógrádi Gábor új ifjúsági regényének főszereplője, Samu Adrian távoli rokona, akkor talán nem járok olyan messze az igazságtól.
Tovább>>>

Sokáig a Petepite és Az anyu én vagyok! című könyvei voltak a kedvenceim, de a Munyimunyi olvasása után ez egyértelműen módosult.
Annyira jó stílusú a regény, olyan jól szerkesztett, felépített, és hiába tudja az ember a végét, mégis képes voltam másodszori olvasásra is izgulni kicsit rajta. Talán, mert magamra ismertem? Vagy másra?

Tovább>>>

Hírdetés