A csomagot olyan családnak ajánlom, ahol az apa, a serdülő fiú és a tíz év alatti nagyfiú mellett anya “kisebbségben” van.

Anya

Boldizsár Ildikó: Meseterápia. Mesék a gyógyításban és a mindennapokban, 3490.-

Anyának Boldizsár Ildikó Meseterápiáját kívánom a karácsonyfa alá, egyéni olvasás céljára, amikor nyugodtan elvonulhat az olvasósarokba. Nagy felfedezés lesz arról olvasnia, hogy neki is van táltos paripája, csak rá kell találnia önmagában és gondoznia kell, ahogyan azt a mesehős teszi. De arról is hallunk Boldizsár Ildikótól, hogy vannak esetek, amikor valaki nem a hős, nem a szendevő alany szerepében, hanem pont a boszorkány, avagy a gonosz mostoha szerepében látja viszont önmagát egy mesében. Engem ez a könyv arra figyelmeztetett, hogy meg kell keresenem azt  meseszereplőt, aki én vagyok a saját családomban. Nem feltétlenül léleksimogató könyv ez, de érdemes elolvasni. Ha pedig vannak diszharmóniát okozó kommunikációs gondjaink a családban, ahhoz kapunk bátorítást, hogy meseterapeutához forduljunk.

Apa

Ranschburg Jenő: Gyerekségek, 1890.-

Apának Ranschburg Jenő: Gyerekségek című könyvét ajánlom, a fenti idézet Barátság, szerelem (férfiak egymás közt) versének címéből származik. A gyermeknevelésel kapcsolatos könyveket szülőknek írják, mégis inkább az anyukák vásárolják ezeket. A szerző „verses gyermeknevelés”-nek tartja a művét. Játékos, humoros, éppen ezért gondolom, hogy apa is szívesen fogja olvasni fiaival közösen: „Barátommal egy nő miatt, csak/ Nem fogok mindjárt összeveszni!” Persze sokszor lelki mélységeket  érintenek a pszichológus verssorai, amelyek a feszengősebb témák megbeszélésére is alkalmat adnak.

Gyerekek:

Kárpáti Tibor: Valentin. Két szerelmes történet, 3200.-

A serdülő bátyának Kárpáti Tibor papírszínházát, a Valentint ajánlom. A papírszínház alkalmas a közös családi megtekintésre, anyát is beleértve. Mindkét szerelmes történet csalódással végződik, de poén is egyben ez a csalódás. Nem fogja szétröhögni magát a család, mert olyanféle humor ez, ami képes a csalódást nevetéssé szublimálni. De nemcsak a végén nevetjük el magunkat, az egyes képek is mosolyt csalnak az arcunkra. Az első vagy már a sokadik szerelmi csalódását átélt tizenéves érzékeny lelkének gyógyír lesz a két történet finom, bájos humora, és még  a baráti körben is sikert arat, ha bemutatja nekik. Hosszabb ajánlónkat itt olvashatjátok.

Jánosi-Halász Rita, Entz Sarolta, Fekete-Horváth Erika, Mészáros János: Két egér kalandjai 3. Különös lények,  2490.-

A tíz  év alatti nagyfiúnak a Különös lények című könyvet ajánlom. A különleges lényeket, például az ördögöket, angyalokat, a sellőket, a szfinxet, a griffet, a faunokat, és még sok mást két egér kalauzolásával ismerheti meg sok-sok múzeumi tárgyon szemléltetve. Sok érdekes adatot, információt olvashatunk a könyvben (biztos vagyok benne, hogy anya és apa is talál olyat, amire rácsodálkozik), de egyáltalán nem unalmas, hiszen a múzeumban lakó egérnek és vidéki rokonának nagyon jó a szövege: „ezek például oroszlánból és sasból vannak kikeverve” mondja a vidéki egér a griffre. A könyv végén található mellékletekből kivágva Rubik Anna rajzait össze lehet rakni a többféle állatból „kikevert” lényeket, tehát még foglalkoztató is jár hozzá.


A “Férfiak egymás közt” csomag ára: 11.070+100 Forint,

Összesen 11.170. –

+ Csimota ajándékkönyv a megrendelőnek:

Leon és az illemszabályok (eredeti ára: 2.250.- Forint)

További ajándék:

A 100 forintot a Csimota Kiadó kiegészíti 2150 forinttal, és egy példányt ajándékoz a Leon és az illemszabályok című könyvből a Grund Alapítványnak is.

Reklámok