Nagyon megörültem, amikor meghallottam, hogy a Móra Kiadó új kötettel készül Kiss Ottótól. Olyannyira, hogy rögvest írtam is neki, és ahogy már utaltam rá, most maga Kiss Ottó mondja el, mi is kerül a gyerekirodalom karácsonyfája alá tőle.  

Mozgalmas volt a tavasz, egy nagyregény (A másik ország), két lapozó, és egy antológia (Nini néni). Kipihented magad a nyáron? Annának tetszik az Album és Barni?

– A lapozókba még nem nőtt bele, mindössze tíz hónapos, ezért aztán egyelőre csak a képeket nézegeti, de azokat nagyon. Így persze az idei nyár sem a pihenésről szólt, azt egy későbbi időpontra halasztottuk…

A lapozók után megint Takács Marival dolgoztok együtt. Mi is készül a Móra műhelyében?

– Régi kincsek címmel jelenik meg egy kötetnyi gyerekversem, de ezúttal nem „svéd típusú” könyvünk lesz, kötött formájú, „dudorászós” verseimből válogattam. Mari a napokban fejezi be az illusztrációkat, gyönyörű karácsonyi könyv lesz!

A régen várt kötet mellé mire számíthatunk még tőled?

– Három antológiában lesznek még verseim karácsonyig: az UNICEF és az ELTE közös gondozásában jelenik meg egy könyv, a címét még nem tudom, de ez nem is gyerekeknek szól, hanem a szakmának, igaz, gyerekekről. Aztán az Egyszervolt Alapítvány is megjelentet egy antológiát, a címe Mozizzz! – a honlapjukon található versfilmek szövegeiből és képeiből állították össze, illetve a Cerkabella Kiadónál az Elfelejtett lények boltja, mely huszonnégy kortárs író és négy illusztrátor közös munkája.

A te szövegeidet ki fogja illusztrálni? Láttál már a készülő illusztrációkból?

– Mivel a kötet félig-meddig házon belül készül, (Lovász) Andrea szerkeszti, a válla fölött módom volt belepillantani. Az én verseimhez Rofusz Kinga készített illusztrációkat, gyönyörűek, ahogy a többi illusztrátor munkái is.

Melyik az a könyv, amit az előzetes hírek alapján szeretnél kézbe venni?

– Sok mindent szeretnék, de ha egyet kellene mondanom, akkor az Lackfi János barátom Karácsonyi vándorok című kötete lenne, nagyon kíváncsi vagyok rá.

Köszönöm szépen, és sok olvasót kívánok az új kötetekhez!

– Én köszönöm!

Reklámok