“Ideje van a csodának” – karácsonyi csomag babát váró családoknak

Ideje van a várakozásnak, és ideje van a csodának. Nem mindennapi ajándék az, amikor a gyermekáldás egybeesik a karácsonnyal. Ilyenkor kétféle minőségben van ideje a várakozásnak és a csoda megtörténésének. (Egyébként testi és/vagy gondolati szinten is, ezért a csomagot a babavárás valóságát megélőknek ugyanúgy ajánlom mint azoknak, akik egyelőre a vágyakozásban élnek.)

Testi, lelki, szellemi felkészülés gyanánt két könyvet ajánlok a család felnőtt tagjainak.

Az “Amikor életemben először megszülettem” című könyvet (írta Vincent Cuvellier, illusztrálta Charles Dutertre, magyar szöveg: Hotya Hajni, kiadta a Vivandra) azért, mert születés misztériumát nagyon érzékenyen mutatja be, ráadásul úgy, hogy az mégis mentes marad az ellenszenvesen édeskés tocsogástól, elhasznált érzelgősségtől. A poénosan megírt, kedvesen illusztrált történet egy kislány születésével kezdődik, megismerjük az utat, mely saját gyermeke születéséig vezet, hogy ebben az élményben a felnőtté cseperedett kislány újra megszülethessen. (A műfordítóval Eszter készített interjút, itt: https://konyvmutatvanyosok.wordpress.com/2011/09/19/1170/)

 

 

“A gyöngéd születés” című könyvet pedig azért (írta Frédérick Leboyer, kiadta a Katalizátor könyvkiadó), hogy a francia szülésorvos ma már klasszikusnak számító gondolatai segítségével bele tudjuk élni magunkat születendő kisbabánk helyébe, hogy végiggondoljuk világra érkezésének pillanatait az ő szemszögéből is, és hogy ennek a tudásnak birtokosaként informált döntéseket tudjunk hozni a szülés fontos, családonként változó részleteiről.

(2940+1800 Ft)

 

A pocaklakó kisbabának ajánlom a “Hajnali csillag peremén” c. verseskötetet (írta Kovács András Ferenc, illuszrálta Takács Mari, kiadta a Magvető). Zenélnek, dalolnak, dobolnak, ütemre lépnek és táncolnak ezek a gyerekversek. Ebben a minőségükben az értelem születése előtt is közvetíteni tudják az örömöt, a nevetést, az izgalmat, az esetleges bánatot, a sírást, ha felolvassuk őket. (Részletesebben és analitikus pontossággal Ruki ír róla, itt: http://rukimese.blogspot.com/2011/01/hagyomanyos-es-modern-kulonos-randevuja_31.html) (2690 Ft)

 

 

A trónvesztő kistestvérnek a Meseország lakói c. verseskönyvet ajánlom (írta Tótfalusi István, illusztrálta Takács Mari, kiadta a General Press). Meseország életre kel ebben a könyvben, a piros kiadású példányok borítólapján egyszerűen csak becsengetünk, és már visz is a lift, hogy a tündért, a királyfit, a trollt, a vasorrú boszorkányt, az udvari bolondot, vagy akár a halászt és a kéményseprőt megismerjük. Maguk mesélik el rímbe szedve, kihez is van tulajdonképpen szerencsénk. Bemutatkozásuk vidám és mesés. Mi lépünk be hozzájuk vagy ők lépnek ki a mi világunkba? Szinte egyre megy, ha az ember egy kicsit úgyis szabadulni szeretne az új felállástól, amibe akaratlanul is, de belecsöppent. (2500 Ft)

 

 

Az “ Ideje van a csodának” könyvcsomag ára: 9.930+100 Ft

Összesen: 10.030.-

+ Csimota ajándékkönyv a megrendelőnek:

 

Marianne Dubuc: Állatkarnevál (eredeti ára: 2650. Ft)

 

 

További ajándék:

A 100 forintot a Csimota Könyvkiadó 2550 forinttal egészíti ki, és egy példányt ajándékoz a könyvből a Grund Alapítványnak is.

Hírdetés