Mi MICSODA mini újdonságok ősztől!

Szeptemberben két kötettel bővült a Mi MICSODA mini sorozat! a Mi MICSODA mini Gyertek, sétáljunk egyet este! és Menjünk át a zebrán című könyvek.

Gyertek, sétáljunk egyet este! – MINI

Lemegy a nap, és a szürkületben alig látunk, közben furcsa hangokat hallunk. Egy kisgyerek számára ez félelmetes is lehet, amíg meg nem ismeri, mi neszezik a bokorban, milyen érdekes dolgok történnek éjszaka, kik és miért dolgoznak még akkor is, amikor mi alszunk. Miért kell aludnunk és mit álmodunk. Jó alkalom, hogy minderről beszélgessünk gyermekünkkel, s közben lapozgassuk ezt a szép színes rajzokkal illusztrált könyvet.

Menjünk át a zebrán! – MINI

Az utcán még a járdán is veszélyek leselkednek egy kisgyerekre. Egy kinyíló garázsajtó, egy elhaladó  biciklis vagy a kertészek miatt kell nagyon figyelmesen menni. Hol szabad átmenni az úttesten, miért kell megállni, ha egy menőautó  szirénáját halljuk. Mit érdemes felvenni, hogy jobban láthatók legyünk a sötét utcán. Remek kis könyv ahhoz, hogy a szülők mindezekről beszélgessenek csemetéikkel.

Ismered már a Mi MICSODA miniket?

A Tessloff -Babilon Kiadó Mi MICSODA mini sorozata a 2-4 éves gyermekek számára nyújt felhőtlen szórakozást, emellett pedig felelősségteljes magatartásra is buzdítja-tanítja a piciket – természetesen a saját nyelvükön. A szeretnivalóra megrajzolt kis szereplők mindegyike egy-egy karakter, követhető példát nyújtanak a gyerekeknek: a félénkek, a játékosak vagy kezdeményezők mind magukra ismerhetnek valamelyik figurában a könyvek lapjain. Mi MICSODA Mini könyvek hasznos tudnivalókat rejtenek az érdeklődő és kíváncsi gyerekeknek és segítséget nyújtanak a szülőknek.

A mini sorozat fő vonzereje a kedvesen megrajzolt figurákban és a részletgazdag képekben rejlik. Erőssége az ismeretterjesztő szövegek és az elbeszélés jó aránya is. Az utolsó oldalon a vidám minikvíz kukucskálóit felhajtva kiderül, hogy mi az, amit megjegyeztek a kis “olvasók” a könyv lapozgatása során.

Bemutatók, programok

Zenés minivilág matiné a Pagonyban

Kéthetente csütörtökön zenés matinéra hívunk gyermekeddel együtt a Pozsonyi Pagonyba. Gelencsér Tünde hoz dalokat és az ukuleléjét: dalol, mondókázik, bábozik az egybegyűlt közönségnek. A résztvevők megismerhetik a minivilág újdonságait, legfrissebb könyveit! Szeretettel várunk szeptember 27-én, csütörtökön délelőtt 10:30-tól a Pozsonyi Pagony játszósarkába matinézni. A minivilág matiné újra elindult a Pagonyban!

Közreműködő: Gelencsér Tünde bábművész
Időpontok: 2012. október 11., 25., november 8., 22. csütörtök 10:30
Belépő: 800 Ft
Helyszín: Pozsonyi Pagony (Bp, 13. kerület, Pozsonyi út 26.)

ŐSZELŐ családi nap! minivilág matiné és könyvvásár a Varázskertben

Itt van az ŐSZ, itt van újra….programsorozat keretén belül minivilág matinéval, kedvezményes könyvvásárral és mézeskalács vásárral várunk titeket egész nap!

Dalok, hangszerek, mondókák, bábok, zene és persze a gyerekek aktív közreműködése varázsolja vidámmá a délutánt. Kárász Eszter dalol, ukulelézik, bábozik a minivilág Tapintós könyveihez kapcsolódóan. A résztvevők megismerhetik a könyvújdonságokat, a gyermekek találkozhatnak hangszerekkel.

A minivilág könyvekből aznap 10% kedvezményt kaptok! A matiné után hangszersimogatót és könyvtapintós beszélgetést tartunk, ahol a gyerekek a hangszereket és a könyvben szereplő állatok szőrét is megsimogathatják! Így az Állatkert című könyvben a kicsik felfedezhetik, milyen érzés megsimogatni egy mackót vagy egy madarat, s közben még ismereteket is szerezhetnek a zsiráfokról, majmokról és más állatokról.

Fellép: Kárász Eszter
Időpont: 2012. október 5. 16:00
Belépő: 800 Ft

Beszélő babakezek zenés matiné és könyvbemutató a KÖKI Terminálban

Pillants bele kisbabád gondolataiba!

Várunk titeket, hogy bepillantást nyerjetek a babajelbeszéd csodálatos világába és közelebbről megismerkedjetek, a Beszélő  babakezek: Gyere játszani! című második kötetével. A közös éneklésre, és beszélgetésre a KÖKI Terminálban, a Nyitott könyvespolcban kerül majd sor október 11-én.

Helyszín: KÖKI Terminál, Nyitott könyvespolc
Időpont: 2012. október 11. 17:00
Közreműködők: Kárász Eszter színművész, és Zentai Kata szakértő
Belépő: nincs

Beszélő babakezek könyvbemutató és szakmai beszélgetés Győrben!

Budapest mellett egyre több vidéki helyszínen is szervezünk eseményeket ősztől a Beszélő babakezek második kötetéhez kapcsolódóan. A győri Bébizsiráf ad otthont az első vidéki matinénak, melyre minden családot szeretettel várunk!

A Beszélő babakezek első kötetének címe Menjünk sétálni, mivel a baba sétája során szívesen kommentálja még a beszéd megjelenése előtt is a látottakat. A második kötet Gyere játszani! címmel szintén fontos témát mutat be: a játékokat.  A gyerekeket körülvevő természet mellett a kicsik figyelmét leginkább a játékok kötik le, így a második kötet a babák kedvenc játékait helyezte középpontba. A második kötetben megtalálhatjuk a legfontosabb és leggyakoribb játékokat: a labdát, kisautót, mackót, könyveket, hintát, a gumikacsát, és a babát is.

Időpont: 2012. október 20., 10:30
Helyszín: Bébizsiráf (Győr, Buda u. 3.)
Közreműködők: Zentai Kata, babajelbeszéd szakértő
Belépő: nincs

Beszélő babakezek könyvbemutató  és zenés matiné Szegeden 

Budapest mellett egyre több vidéki helyszínen is szervezünk eseményeket ősztől a Beszélő babakezek második kötetéhez kapcsolódóan. Második vidéki matinénk helyszíne Szeged lesz. Szeretettel várunk titeket a Gyerekterep Játékbolt és Foglalkoztató  Központban egy vidám délelőttre! A Beszélő babakezek első kötetének címe Menjünk sétálni, mivel a baba sétája során szívesen kommentálja még a beszéd megjelenése előtt is a látottakat. A második kötet Gyere játszani! címmel szintén fontos témát mutat be: a játékokat. Ezzel a könyvvel, és a sorozat első részével ismerkedhettek meg, ha eljöttök matinézni, bábozni és beszélgetni a Gyerekterepbe!

Közreműködők: Zentai Kata, babajelbeszéd szakértő
Időpont: 2012. október 27. 11:00
Helyszín: Gyerekterep Játékbolt és Foglalkoztató  Központ
Belépő: nincs