Réka újabban a saját blogján interjúkat készít magyar és spanyol illetve katalán alkotókkal. Ezeket szeretnénk mi is megmutatni nektek, olvassátok!

Finy Petra, következő interjúalanyom, a magyar kortárs gyerekirodalom egyik meghatározó alakja. Kifogyhatatlan az ötletekből, legyen szó A csodálatos szemüvegről, Bögreúr meséiről, A doki-ügyről, Az ovi-ügyről, A tesó-ügyről, Gréta garbójáról, a Lámpalány meséiről, A Fehér Hercegnőről és az Arany Sárkányról, Maja tizenkét babájáról vagy akár a most megjelenés előtt álló varázslatos Egy marék buborékról. Mesei világát átfűzi a feltétel nélküli elfogadás, a másság tisztelete, a család, a valahova tartozás fontossága, a természeti iránti tisztelet, a művészi igény. Könyveit olyan művészek illusztrálták mint: Gyöngyösi Adrienn, Herbszt László, Holló Anna, Szegedi Katalin, Szulyovszky Sarolta,Takács Mari, Tommaso Levente Tani stb.

Ha jól számoltam, már több mint tíz gyerekkönyvet tudhatsz magadénak. Hogyan kezdtél el gyerekeknek írni, hisz első könyved, a Histeria grandiflorafelnőtteknek íródott?

Az első rózsaszínű, nyalókákkal és üveggolyókkal díszített könyvem felnőtt könyv is, meg nem is. Kicsit már azon a köteten is érződik egyfajta infantilis kíváncsiság és gyermekded játékosság. A kötetet olvasva tehát valamennyire sejthető volt, hogy a gyerekkönyvek között kötök ki. Ezen kívül a Histeria grandiflora szövegeit nagyon erősen áthatja a képiség, az olykor szürreális vizualitás. A képek iránti erős rajongásomat pedig hol máshol élhetném ki a legjobban, ha nem a gazdagon illusztrált mesekönyvek világában.

Tovább>>>

Hírdetés