Hát, biztos máshoz is hozott olyat az aktuális ajándékszállító karácsonyi személyzet (vallási és világnézeti hovatartozástól függően), amit mi szülők szívesen visszaküldenénk vele. Ha szerencsénk van, akkor az ajándékozó megtartotta a számlát és mi “boldogtalan” anyák mehetünk cserélni meg berélni. Nálunk ugyan könyvet idén nem hozott – mármint cserélnivalót, hiába no, extrém szigorú vagyok -, de hozott mást, aminek a házból való eltávolítását nehezen ússzuk meg könnyek nélkül. 

Ha viszont ott áll valaki néhány könyvvel, amit szívesen értékesebbre cserélne ne habozzon keresse például a következő remek darabok valamelyikét. Persze létezik a jobbik eset is, amikor könyvutalványt kell levásárolni!

A következő kötet kipróbált darab, áll a stócban, hogy írjak róla. Ráadásul vadidegen gyerekeken is kipróbáltam. Mi több tovább is ajánlottam. a képtördelés még nem az igazi, viszont a történetek mondanivalója és humora mindent visz! Ott a helye a könyvespolcokon.

Csepregi Zoltán–Sipos Zsuzsanna: Helló, Brub vagyok!
Humoros történetek négy félpár zokni igaz barátságáról.

Ismeritek Brubot, Uppit, Trappot és Kexet? Valamennyien párjavesztett zoknik, de ez egy cseppet sem zavarja őket, mivel ők négyen a világ legjobb barátai. Csupa kaland az életük: meggyógyítják Samut a náthás porszívót, focimeccset nyernek a nagyszájú sportzoknik csapata ellen, kutatási expedíciót indítanak, hogy megtalálják elveszett társukat és közösen sütik meg a világ legcsúnyább csokitortáját. Megtanulják, mire való a barátság, miért fontos a segítőkészség, a megbocsátás és az őszinteség. És végül az is kiderül, kicsoda valójában a Kupiszörny!

Ha az előzőnek ott a helye a polcon, akkor Mosernek biztosan. Az osztrák gyerekirodalom kiemelkedő alakjának egyedi hangvételű és képi világú kötetei kihagyhatatlanok.

Erwin Moser: Az egércirkusz, Mesék őszi és téli estékre
Fordította: Nádori Lídia

Erwin Moser állatmeséi elsősorban kisóvodásoknak szólnak, de a család minden tagját elbűvölik. A Nádori Lídia fordításában megjelent rövid történeteket a szerző saját illusztrációi díszítik. Tudjátok, hogy mi az az egefánt? Egy egészen kicsi elefánt, amelyik ráadásul hasonlít egy egérhez. De ez még mind semmi, Ancsa, az egérlány versenyre hívja ki a barátnőjét, Rozit, hogy eldőljön melyikük ér előbb az Északi-sarkra. Jenő, a jegesmedve rájön, hogy mi az, ami még a síelésnél is jobb. Max, a robot segít megépíteni a Miákovics család házát. Konrád, a hegyi ember vendégül lát két egeret. Frédi, a kismacska pedig alig várja a karácsonyt. Szívmelengető történetek kicsiknek és nagyoknak, hideg őszi és téli estékre.

Emese írt nekünk korábban Bazsóról és Borkáról. Ő (szerencsére) komolyan vette a feladatát, jómagam jóval lazább figura lévén remekül szórakozom Bátky-Lakatos művein és hálás vagyok a sorsnak, hogy a “Monster-Barbi” néven csúfolt förmedvények ezúttal távol maradtak tőlünk. Minden relatív ugye….
Bátky András–Lakatos István: Bazsó és Borka – Borka nélkül a világ
A népszerű szerzőpáros legújabb történetei az ikrekről!

A szeretni- és égetnivaló ikerpár, Bazsó és Borka most sem tétlenkedik. Szeretnétek tudni, hogy miért üldözi egy kutyafalka Bazsót a Normafánál? És azt, vajon mire készülhetnek az ikrek egy kukában ülve? Hogy kicsoda Dárdai Dia és Döme? Miként lesz Bazsóból igazi sztár? A válaszok ott lapulnak a sorozatlegújabb kötetében, sőt, végül még az is kiderül, milyen rossz lenne Borka nélkül a világ!
A népszerű szerzőpáros vadonatúj, első önálló olvasásra szánt humoros, rövid történetei.

Claude barátunkról meg Gyöngyi írt korábban, íme itt a folytatása. Szerintem ezzel sem lehet melléfogni. 🙂

Alex T. Smith: Claude vidéken
Fordította: Totth Benedek
A micisapkás, dundi kutyus és Bolyhos Zokni uraság legújabb kalandjai!
Egy szürke és unalmas nap után Claude úgy dönt, muszáj egy nagyot kalandoznia, ezért aztán felkerekedik legjobb barátjával, Bolyhos Zokni urasággal, és leruccan vidékre. Nem is sejtik micsoda izgalmak várnak rájuk Tehénlepény asszony tanyáján,ahol aznap éppen vásárt tartanak. Claude, a kicsi dundi kutya mulatságos kalandjai ezúttal sem fognak csalódást okozni sem a hűséges, sem az új olvasóknak.

Reklámok