raptorElsősorban időt. Együtt töltött, emlékezetes, nevetős, egymásra hangolódott időt. És biztos, hogy ennek az időnek egy jelentős részét olvasásra szentelnénk.
Lehetne diavetítés is, ezért kívánok magunknak A FA alá sok-sok diafilmet. Az Óvoda az őserdőbent, mert ez az egyik gyerekkori kedvencem, de sajnos elveszett. Laci és az oroszlánt, mert bár klasszikus, még sosem láttuk dián. És a Raptormesét, mert új, és izgalmasnak hangzik, és dinoszauruszos.

Biztosan töltenénk időt papírszínházzal is. A FA alá csak egyet kérnék, a Violetta és Rigolettót, mert a többit már ismerjük, olvastuk, nem is egyszer.

valogatosKÖNYVET pedig, hajjajjajj. Könyvet rengeteget kívánnék. Néhányat olyannyira, hogy már ünnepi díszben lapulnak a szekrényben. Narnia Krónikái (Harmat Kiadó), az összes, amire fél évig gyűjtögettem a konyhapénzből. A Csimota Kiadó Egyszervolt meseantológiája, és a Cerkabella Kiadó Válogatósa. Mindkettő Könyvmecénás kiadvány, mert azon túl, hogy megjelenésében és tartalmában is mindkettő gyönyörű, hiszem, hogy erőn felül is pártolni kell a modern mecenatúra ilyetén ébredezését.

doboztrollok1És akkor most a vágyak: kicsi Lenkémnek, aki még egy éves sincs, a Kolibri Kiadó lukas lapozói közül a Mit mond a bagoly? címűt kérném A nagyoknak pedig egyrészt csupa-csupa folytatást: a Rév Fülöp Fajszföldönt, A Rév Fülöp és Nyár Lőrincet (Kolibri Kiadó).

A Mondragó-sorozat harmadik részét ( A baobab fa, Nagyító Kiadó), Ruminiket (Pagony), mert még csak az elsőt olvastuk. Ismeretlenül is a Doboztrollokat (Kolibri Kiadó), mert ennek már a címe is annyira hívogató, hogy képtelenség ellenállni neki. Középső gyermekemnek Bori regényt (Manó Könyvek kiadó).
Valamennyi kisiskolás karácsonyfája alá pedig a Szomorú kacagány és Az ellenség című Csimota Könyveket kívánom, mert ez a két könyv csendesen, szerényen, de hatalmas erővel érinti meg a szívet.

Magamnak pedig – ó, hát ennyit kívánni már szinte bűn! – Emily Hughes Wild című könyvét, a Minden Dolgok Könyvét (Kolibri), és a Móra komplett Tabu sorozatát.

Reklámok