pipoAz én listám nagyon hosszú. Talán azért, mert könyvtárosként hozzászoktam, hogy sok új könyvet vehetek kézbe.

Satoe Tone: Pipó utazása. Kisgombos Könyvek, 2014.

Márciusban Bolognában jártam a Nemzetközi Gyerekkönyvvásáron, és ott fedeztem fel a japán Satoe Tone csodálatos illusztrációit. Örömmel vettem észre a neten, hogy a Pipó utazása magyarul is megjelent. Ez mindenképpen ott lesz a fa alatt.

Nógrádi Gábor: Emmike, nem semmike. Móra Kiadó, 2014.
Nógrádi Gábor: Láttam, mi történt. Móra Kiadó, 2014.

nogradi

Nógrádi Gábor csaknem valamennyi könyvét olvastam. Mindig kíváncsian várom, mivel lep meg bennünket. Emmikéből már olvastam részleteket az interneten, és most egy kötetbe összegyűjtve jelennek meg a róla szóló történetek. A Láttam, mi történt című könyvében pedig nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy ötvenhat tanulóval mesélteti el ugyanazt az eseményt.

Nemere István: Lidércfény Nyomozó Iroda 2. A Setét-barlang kincse. Tilos az Á Könyvek, 2014.

A Lidércfény Nyomozóiroda első részét, A nádas titkát éppen most kölcsönöztem a Göteborgi Könyvtárban, és nagyon tetszett. Magyar ifjúsági detektívregény, méghozzá a legjobb fajtából. Kíváncsi vagyok a második részre is.

Holly Black – Cassandra Clare: Magisztérium 1. A vaspróba. Könyvmolyképző Kiadó, 2014.

Cassandra Clare-rajongó vagyok, és ha Holly Blackkel együtt írnak, az csak jó lehet. Ez a könyv is ott lesz az ajándékok között.

Lakatos István: Lencsilány. Nyitott Könyvműhely, 2010.

Bevallom, hogy képregény műfajban nem vagyok a legjobb. Itt az ideje továbbfejleszteni magamat. A Dobozváros után talán ez a könyv is tetszeni fog.

Ugron Zsolna: A nádor asszonyai. Libri Könyvkiadó, 2014.

Szeretem a történelmi regényeket, és az Erdélyi menyegző, benne Báthory Anna története igazán megérintett. Szívesen elolvasnám a folytatást, A nádor asszonyait is.

mumiacirkuszszalloda

Rose Lagerkrantz: Az én boldog életem. Cerkabella Könyvkiadó, 2014.
Martin Widmark: Cirkuszrejtély. Könyvmolyképző Kiadó, 2014.
Martin Widmark: Focirejtély. Könyvmolyképző Kiadó, 2014.
Martin Widmark: Múmiarejtély. Könyvmolyképző Kiadó, 2014.

Tudom, nem ildomos, ha a saját könyvünket reklámozzuk. De amikor a fordító hazautazik Békéscsabára, ott várják a könyvek, amiket a kiadók a mamája címére küldtek. Még nem is láttam őket, tehát ott a helyük a fa alatt.

Hírdetés