diótortaÉn nem bánnám, ha néha-néha meglátogatnál. Mondjuk, havonta egyszer. Vagy legalább félévente. Elüldögélnénk itt. Visszatenném a polcra a könyveket a kedvedért. Ünneplőbe öltöznék. És örülne-örülne a szívem.

Kilenc éve ezen az estén, talán éppen ebben a percben – ki emlékszik már pontosan? – egy pillanatra hátradőltem. Elégedetten. Kilenc éve ezen a napon hosszú hónapok tervezése után pár nap alatt megszületett ez a honlap, amin ezt a cikket olvassátok.

Hirtelen felrémlett, ahogy Darvasi (talán csak álmodtam?) rámmosolyog egy évvel később, hogy megtisztelőnek érzi, hogy kifacsartuk a könyve címét.

Nézem az akkori névjegykártyám: a Könyvmutatványosok alapító főszerkesztője. Azon töprengek, hogy kezdődött, de rájöttem:

2009. október 18
Szia Eszter,
köszönöm a kedves levelet, persze segítek szívesen, ha tudok! Ha jól értem, magyar nyelven íródott, 6 éven aluliaknak szóló, karácsonyi témájú könyveket kell ajánlanod? Ez klassz téma! Küldd át az előadásod, hátha tudok mondani rá valamit! 😊
Boldi

És így ismertem meg Marikát, kezdtem blogot írni. A többi már történelem. Egyszer, vagy öt éve megpróbáltam összeszámolni, hány cikket, kritikát, recenziót írtam. Négyszáz körül feladtam. A muti és a prae.hu megmaradt. Két saját könyv és néhány antológia. Az Író Cimborák. Nem tudom, hány portálnak, újságnak dolgoztam.

Nem tudok statisztikában és objektívan írni erről, bocsássatok meg.

Olyan emlékek jutnak eszembe, mint az első gyerekirodalmi fesztivál, akkor még a MÜPÁ-ban, meg a Sportszelet csokipapírja a hátul dedikált KissOttó kötetben, amit a gráci egyetem portájáról elloptak!!!
A zebegényi mutitali, amikor létrába állítottuk az akkor meglévő gyerekeinket, azóta hosszabb lenne a létra és a háttérszereplők kicserélődtek vagy eltűntek.

A brünni várfal és a cseh sör. HamarNóriról a pöttyös jut eszembe, a pöttyösről meg Nóri.

Kata bögréje és egy tavaszi délutáni versolvasás.

eszter

Göteborg széles utcái. A hivatalosan ellopott KJÁ-kötet.

Lleida katedrálisának kőcsipkéi.

Boldi és Patti csodálkozó arca a világ legjobb fagyija mellett.

Csöri vhol vmelyik random hídfőnél egy világvégi, budapesti bisztró napsütötte teraszán.

RétViki és a Nyúlucca… oda és Vikihez szerintem több emlék köt, mint az kimondható.
Bámulom a kerekfejű Lizát az dolgozóasztalom felett. És Micsodát, ahogy egy csillagot mutat fel. Mellette lóg az Óraverzum egyetlen belső illusztációjának egyetlen példánya.

Az Ibolya presszó terasza. A Keleti pályaudvar különböző oldalán lévő padok téridő eltérése.

A modern magyar gyerekirodalom hőskora.

Hát mégis hogy lehetne mindezt statisztikában és objektíven elmondani?

BOLDOG 9. SZÜLETÉSNAPOT Könyvmuti! ❤

A Krónikás (Eszter)

https://www.youtube.com/watch?v=ytMqO-WQpQ4&list=RDytMqO-WQpQ4&start_radio=1

„- Azt akarod mondani, hogy csak úgy ideköltöztetek a Négyszögletű Kerek Erdőbe? Hogy nem kincseket gyűjteni, meggazdagodni jöttetek? Hiszi a piszi!

– Akár piszi, akár nem piszi – mondta Vacskamati – nekünk egy fia kincsünk sincs. Még egy fabatkánk se.”

Hírdetés