Kortárs magyar irodalmi ARC – MÁS –KÉP(P) CSARNOK

Útjára induló rovatunk nem kisebbet céloz meg, mint listába szedni a kortárs magyar gyerekirodalom és gyermekkönyv illusztrátori világ alakjait. A listák jelentőségéről érdemes Umberto Eco és/vagy Nóri írását elolvasni.

Magától értetődő, hogy egy ilyen lista létrehozásához szakértői segítséget veszünk igénybe. A szerzői ARC – MÁS – KÉP(P) CSARNOK esetében Lovász Andrea (gyerekirodalomkritikus, a Navigátor szerzője; egyedülállóan speciális, irodalomelméletből táplálkozó, folyamatosan karbantartott fegyvertárát, kivételes kritikusi képességeit egységes elismerés övezi szakmai és laikus körökben egyaránt. Számos neves lap hasábjain publikál magas színvonalon. Nem mellékesen három gyermekes édesanya),
a KÉPben a KÉPESek rovathoz pedig Paulovkin Boglárka, (illusztrátor és gyermekkönyv szerző, tervezőgrafikus, akinek munkái a számos megjelent gyermekkönyv lapjain túl gyakorta tekinthetők meg budapesti és vidéki kiállításokon egyaránt. A kortárs gyermekillusztráció világának ismert alakja, az Aranyvackor Pályázat egyik életre hívója és lelke, nem mellesleg szintén háromgyermekes édesanya) nyújt szakmai segítséget.


_____________________________________________________________

Mindemellett egy-egy könyvmutatványos is ajánlja tíz sorban az adott szerzőt, természetesen a tőlünk már megszokott, kötetlenebb stílusban, anyaként, olvasóként a kipróbált köteteire, munkáira hivatkozással.

Szerzők:

 1. Bátky András – Lovász Andrea, Hamar Nóra
 2. Berg Judit – Lovász Andrea, Németh Eszter
 3. Dávid Ádám – Lovász Andrea, Németh Eszter
 4. Kiss Ottó – Hamar Nóra,  Németh Eszter, Szabó-Tasi Kata
 5. Máté Angi – Lovász Andrea, Kőrössy Erika
 6. Nyulász Péter – Lovász Andrea, Pásztor Csörgei Andrea

KÉPben a KÉPesek

Illusztrátorok:

 1. Agócs Írisz – Paulovkin Boglárka, Larsson Mária
 2. Kun Fruzsina – Paulovkin Boglárka, Simon Réka Zsuzsanna
 3. Pásztohy Panka – Paulovkin Boglárka, Németh Eszter
 4. Jánosi Andrea – Paulovkin Boglárka, Veress Gyöngyi
 5. Szegedi Katalin – Paulovkin Boglárka, Larsson Mária
Reklámok