Kellemes színfolttal gazdagodott a magyar gyerekirodalom. Azt hiszem, sok gyerek kedvence lesz Kőszeghy Csilla Bumburi a városban című könyve, ami a legkisebbeknek íródott. A könyv tele van színes, mozgalmas képekkel, amiken sok tárgy található. Ezért haszonnal forgathatják azok a szülők, akik új szavakra akarják megtanítani csemetéiket.
A könyv úgy van felépítve, hogy az egyik oldalon található a rövid szöveg (majdnem elhagyható, hiszen mindenki úgy mesél a képek alapján, ahogy éppen kedve tartja), a másik oldalon pedig a kép. Nekem tetszik, hogy a szöveg fölött is megjelenik egy-egy kis kép fekete-fehérben.

A történet pedig csak annyi, hogy Bumburi kutyust otthon hagyja a gazdája, Lili, aki a városba utazik a busszal. A kutyus aztán utánaered, és felfedezi a forgalmas várost. A könyvből nem hiányoznak a közlekedési eszközök, a vidámpark és az állatkert sem.
A rajzokból készült amimációval a Mesetv-ben játszhatnak a gyerekek (meg a felnőttek is). Csak azt sajnálom, hogy ez a könyvből nem derül ki.
Elárulom, hogy a könyvet elolvastuk egy 3 éves svéd kisfiúval, sőt még játszottunk is a neten.

Lapozz bele!

Bumburi a Mesetv-ben

Hírdetés