Éppen a nyár elejére, az Ünnepi Könyvhétre jelent meg Bumburi második része, melyben Bumburi és Lili a kutyamelegben elhatázzák, hogy leutaznak a tengerhez. A változatosság kedvéért most Lili veszíti el Bumburit.
Szamárháton indulnak el a tanyáról a tenger felé. Majd egy bútorszállító autóval utaznak. Hajóval mennek tovább, és amikor megérkeznek, mindjárt a piacon kötnek ki. Innentől kezdve aztán Bumburi hihetlenebbnél hihetetlenebb kalandokba keveredik. A fejére ragad egy rák, felrepül a körhintára. Mikor végre nyugalomban napozhatnának a gumimatracon a tengeren, megjelenik egy cápa. Bumburi vízisíel, elragadja egy pelikán, s végül egy tál spagettiben köt kit. Lili felkapja, és a mozgalmas napot fagylalttal zárják.
A különféle közlekedési eszközök egy pillanatra Gombóc Artúrt juttatják eszembe. De ahol Gombóc Artúr története véget ér, ott folytatódik Bumburié. A kikötőben rögtön ráismerek a jellegzetes olasz házakra, s amikor az asztalon feltűnik a spagetti, már tudom, jól tippeltem.
Kellemes kis történet sok-sok színes,mozgalmas képpel, s az ember így nyár folyamán kedvet kap hozzá, hogy ellátogasson a tengerpartra. Akinek pedig nincs rá módja, ne bánkódjon! Elég kezébe vennie ezt az üdítő könyvet, s máris a tengerpartra varázsolja magát.
Kőszeghy Csilla kollázstechnikával dolgozik, s most is élénk színeket használ. Bumburi új színfolttal gazdagítja a legkisebbeknek szóló magyar gyerekkönyveket.

A Pagony Kiadó pedig jó érzékkel fedezte fel, hogy az ilyen típusú könyvek fehér foltot képeztek a magyar gyerekkönyvkiadásban. Marék Veronika kiváló, s ma is időtálló könyvei, és Berg Judit – Agócs Írisz Maszat-sorozata mellett végre itt egy harmadik sorozat. Kíváncsian várom Bumburi
következő részét.

Hírdetés